El este procurorul care i-a luat locul botoșănencei Mihaela Mihai, la șefia DNA Suceava. A instrumentat dosarele, în care au fost condamnați un director și un prim-procuror din Botoșani

Procurorul care a instrumentat dosarele, în care au fost condamnați un director și un prim-procuror din Botoșani, a devenit procuror șef la DNA Suceava. Este vorba despre Ciprian Morișcă, noul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, numit în funcție pentru o perioadă de 3 ani.

El i-a luat locul botoșănencei Mihaelei Mihai, care va activa în continuare la DNA Suceava. Morișcă este procurorul care a instrumentat dosarele în care a fost condamnat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Botoșani, Raluca Stăncescu, la 6 ani și 10 luni de închisoare, dar și directorul Direcției Silvice Botoșani, Mihai Axinte, la 4 ani închisoare.

Ciprian Morișcă a ajuns de la 1 august 2015 a ajuns la DNA Suceava, unde a activat neîntrerupt până în prezent.

În mai, CSM decisese ca Mihaela Mihai să rămână la conducerea Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar nu mai mult de 6 luni.

Mihaela Mihai Popa a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, apoi a absolvit Institutul Naţional de Magistratură în 2003, iar de atunci a lucrat în cadrul Ministerului Public, specializându-se pe linia investigării infracţiunilor de corupţie. În urma unui concurs organizat de INM, în iulie 2012, ea a devenit prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, de unde a plecat mai apoi la DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *