Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi: Nu cred într-o familie care se bazează doar pe alocaţiile copiilor

O majorare a pensiilor cu rata inflaţiei ar însemna un plus de 5,1 – 5,2%, pentru că trebuie să ne raportăm la inflaţia din 2021, conform prevederilor legale, şi ar fi prea puţin, de aceea propunerea noastră este de o creştere cu minimum 10%, de la 1 ianuarie, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, botoșăneanul Marius Budăi.

Potrivit sursei citate, el a subliniat că autorităţile luptă pentru creşterea puterii de cumpărare, fiind o diferenţă „foarte, foarte mare” între a apăra o putere de cumpărare şi a o majora.

De asemenea, ministrul a precizat că principalul target al instituţiei pe care o conduce este crearea de locuri de muncă şi că cei care sunt apţi de muncă trebuie calificaţi şi orientaţi în carieră, astfel încât să aibă o meserie şi să poată lucra.

Trebuie să ne orientăm mai mult spre cei care sunt apți de muncă, să-i orientă și să-i calificăm, să-i orientăm în carieră astfel încât să să aibă o meserie și să poată lucra. Nu cred într-o familie care se bazează doar pe alocaţiile copiilor”, a spus Budăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *