Programul ”Traista cu Sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși” va fi implementat în școli din Botoșani

Programul „Traista cu Sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși”, lansat în 2012, la Iași. va fi implementat și în județul Botoșani.  Proiectul, distins de Comisia Europeană cu Premiul I pentru cel mai bun program de educație pentru sănătatea copiilor – 2020 EU Health Award, reprezintă o oportunitate pentru a-i învăța pe copii încă de la vârste fragede să mănânce și să trăiască sănătos.

În acest context, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, s-a întâlnit cu profesorul universitar Veronica Mocanu (cea care a lansat proiectul), Nicoleta Tupiță, Nutrition, Health & Wellness Manager Nestlé South East Market, Diana Stanciu, consultant la Public Affairs Solution, inspectorul general adjunct al IȘJ Botoșani, Ciprian Manolache pentru a stabili liniile directoare ale viitoarei colaborări și implementarea proiectului în grădinițele și școlile din județ.

Proiectul va fi extins și la nivelul județului Botoșani. Educatorii și învățătorii vor putea urma cursuri gratuite de specializare pentru a preda această disciplină la clase și vor primi gratuit materialele suport necesare pentru activitățile cu preșcolarii și elevii din clasele primare”, a declarat Doina Federovici.

Datorită preocupărilor școlilor din județul Iași în care s-a desfășurat proiectul „Traista cu sănătate”, prevalența obezității la copii a scăzut de la 16% la 9%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *