Firmele mari din Botoșani, afectate de creșterile masive de prețuri la energia electrică. Scrisoare deschisă către premierul României

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani a găzduit miercuri, 26 octombrie 2022, o întâlnire-dezbatere privind problemele întâmpinate de marii consumatori de energie din judeţul Botoşani.

În condiţiile în care măsurile de compensare a preţurilor energiei electrice sunt aplicate doar pentru populaţie şi sectorul IMM, marii consumatori de energie sunt afectaţi de creşterile masive de prețuri la energie şi, mai mult mult decât atât, firmele mari întâmpină probleme la contractarea utilităţilor.

Preşedintele CCIA Botoşani, în urma participării  la mai multe întâlniri cu factori decizionali de la nivel de Guvern şi instituţii abilitate în domeniul energetic, a transmis mediului economic local că plafonarea preţurilor la energie pentru marii consumatori este prevăzută a avea loc, ce mai probabil, începând cu 1 ianuarie 2023 şi pentru o perioadă limitată de timp, respectiv până în luna august 2023.

CCIA Botoşani, alături de întregul Sistem Cameral din România, a semnat o scrisoare deschisă care a fost înaintată vineri, 21 octombrie 2022, Primului Ministru, Nicolae Ionel Ciucă. Solicitarea priveşte un tratament echitabil şi mai ales predictibil din partea Guvernului şi a Parlamentului, în cazurile în care intervine cu politici publice în piaţa concurenţială, pentru tot mediul de afaceri din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *