Botoșănenii care nu sunt asigurați, obligați să se înscrie pe lista unui medic de familie. Anunțul făcut de Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani!

Botoșănenii care nu fac dovada calității de asigurat au obligația să se înscrie pe lista unui medic de familie în mod liber ales pentru a beneficia de asistență medicală, a declarat directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani, Alina Mustiață.

De asemenea, persoanele care nu fac dovada calității de asigurat și care sunt înscrise pe lista unui medic de familie se reînscriu pe lista aceluiași medic de familie sau a unui alt medic de familie, în mod liber ales. Persoanele care nu fac dovada calității de asigurat înscrise pe lista unui medic de familie pot să își schimbe medicul de familie ales numai după expirarea a cel puțin 6 luni de la data înscrierii pe lista acestuia.

Potrivit directorului general al CAS Botoșani, persoanele înscrise care doresc să își schimbe medicul de familie și persoanele care nu sunt înscrise pe lista unui medic de familie și care doresc să se înscrie, vor depune o cerere la medicul de familie la care doresc să se înscrie. Pentru situațiile de înscriere prin transfer, medicul de familie primitor are obligația să anunțe în scris, în termen de 15 zile lucrătoare, medicul de familie de la care a plecat persoana, potrivit unui Ordin emis în data de 30 septembrie.

Pachetul minimal de servicii care se acordă persoanelor neasigurate a fost modificat, astfel că și neasigurații vor putea beneficia de asistenţa medicală primară în cabinetele medicilor de familie. Pentru a putea beneficia de aceste noi servicii medicale în asistența medicală primară, persoanele care nu pot face dovada calității de asigurat au obligația să se înscrie pe lista unui medic de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *