FOTO „Big Brother” într-o comună din Botoșani. Zeci de camere de supraveghere înregistrează tot ce mişcă în localitate

FOTO captura video observator

Primarul unei comune din Botoşani le-a pus gând rău hoţilor. A montat 65 de camere de supraveghere în zonele cheie ale localităţii. Edilul este tare mândru de sistemul său „Big Brother” şi speră ca hoţiile şi scandalurile din comună să rămână de domeniul trecutului, acum că cetăţenii se ştiu supravegheaţi, potrivit observator.

Ne aflăm în Răchiţi, satul de reşedinţă al comunei cu acelaşi nume. O zonă în care rata infracţionalităţii era destul de mare, până de curând.

Florin Bulgaru – primar Răchiți: Mici accidente de orice fel, să spunem rutiere cu fuga de la locul faptei. Erau anumite zone în care se arunca gunoi. Abandonul animalelor, a câinilor fără stăpân. Şi mici furtişaguri, de ce nu? 

Acum, însă, 65 de camere de supraveghere înregistrază tot ce mişcă în localitate.

Florin Bulgaru – primar Răchiți: Cişmea, grădiniţă. Asta este grădiniţa de la cişmea. 

Iar la aceste imagini au acces şi localnicii.

Cei care vin la Primărie cu diferite treburi pot să vadă în timp real ce se întâmplă în localitatea lor, imaginile de pe camerele de supraveghere sunt proiectate pe acest ecran aflat în holul instituției.

Păi e mai bine că sunt anumite ore noaptea în care nu este lumină deloc.

Deși sistemul de monitorizare este implementat de puțin timp, rezultatele au și început să apară.

Cineva m-a sunat şi mi-a zis că maşina este lovită. Opt sute de lei era paguba oglinzii. Şi am rezolvat problema cu domnul. Dar am avut noroc de camerele de la primărie. 

Localnicii sunt mulţumiţi de această investiţie.

”La câte se întâmplă, şi in trafic şi în viaţa de zi cu zi. Da, sunt foarte bune. Cred că sunt printre puţinii bani cheltuiţi cu sens. Suntem foarte mulţumiţi că aşa ne păzeşte şi pe noi. Mai ales cum eu sunt singurică…”

Pentru acest sistem, edilul a investit 300.000 de lei mai noteaza observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *