31,6 milioane lei alocați pentru modernizarea a peste 13 kilometri de drumuri într-o comună din județul Botoșani

31,6 milioane lei au fost alocați pentru reabilitarea și modernizarea a 13,619 kilometri de drumuri comunale și sătești în comuna Prăjeni.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Botoșani, infrastructura comunei Prăjeni, afectată de inundațiile din anii trecuți, va fi reabilitată printr-un proiect depus de autoritatea locală și finanțat de Compania Națională de Investiții prin Programul „Lucrări în primă urgență”.

”Proiectul, în valoare de 31,6 milioane lei (6,4 milioane de euro), a trecut de toate fazele de avizare ale CNI și Ministerului Dezvoltării. În cel mai scurt timp va fi semnat Ordinul de ministru și proiectul va fi scos la licitație, pentru ca lucrările să demareze în debutul anului viitor, când vremea o va permite”, a precizat Doina Federovici.

Proiectul Primăriei Prăjeni prevede reabilitarea și modernizarea a 13,619 kilometri de drumuri comunale (6,783 kilometri) și sătești (6,836 kilometri) din toate cele patru localități componente ale comunei: Prăjeni (2,353 kilometri), Câmpeni (0,898 kilometri), Lupăria (7,151 kilometri) și Miletin (3,217 kilometri).

De asemenea, Primăria Prăjeni a obținut o finanțare de peste un milion de lei din PNRR pentru amenajarea a trei kilometri de piste pentru circulația bicicletelor în satul Lupăria, dezvoltând astfel integrat infrastructura comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *