Anunț! Primăria Mihai Eminescu cere populației să declare fosele septice pe care le deține

primaria mihai eminescu, stiri, botosaniPrimaria comunei Mihai Eminescu aduce la cunostinta locuitorilor comunei ca potrivit Hotararii de Guvern nr. 714/26.05.2022, proprietarii de fose septice au obligația ca până la 30 octombrie să se înscrie la Primărie într-un registru de evidență, în caz contrar amenzile ajung și la 10.000 de lei, iar verificările sunt făcute de Garda de Mediu.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari a spațiilor conectate la un sistem individual adecvat de epurare au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al primăriei de care aparțin, în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.

Potrivit legislatei, obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a actului normativ, până la 30 octombrie.

În Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, persoanele fizice și juridice completează informațiile privind datele personale de identificare, date privind autorizația de mediu în cazul persoanelor juridice, sistemul individual de care beneficiază solicitantul, sursa de alimentare cu apă de care beneficiază, descrierea sistemului de evacuare a apelor uzate menajere de care beneficiază, modul în care se realizează epurarea apelor uzate, descrierea modului în care beneficiarul monitorizează descărcarea apelor uzate și numărul și data contractului încheiat cu societatea de vidanjare.

Totodata, aducem la cunostinta ca nerespectrea obligatiei de a va inregistra la primarie, în conformitate cu art. 23 din Hotărârea nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor privind înscrierea în Registru constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Potrivit Hotărârii de Guvern privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul și exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare ape uzate, verificările conformării sistemelor individuale adecvate se va realiza de către Garda Națională de Mediu pe baza unui planificării stabilite anual, împreună cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale.

 

2 thoughts on “Anunț! Primăria Mihai Eminescu cere populației să declare fosele septice pe care le deține

  1. Va rugam sa detaliati procedura de declarare. Speram sa se poata realiza on line. Puneti pe site-ul primariei formularele tipizate necesare.
    Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *