Un individ, proxenet pentru sora sa de 14 ani, cu ajutorul mamei

Cu ajutorul mamei sale, timp de doi ani de zile, un brăilean, în vârstă de 20 de ani, a fost proxenetul propriei surori, care avea doar 14 ani atunci când a fost îndemnată să întrețină relații sexuale contra-cost. Chiar fratele era cel care o transporta la „locul de muncă”, îi căuta clienți, o supraveghea și, mai mult decât atât, îi lua toți banii câștigați din vânzarea trupului, scrie debrăila.ro.

Individul și mama acestuia au ajuns în fața judecătorilor, procurorii DIICOT Brăila punând punct „afacerii” la sfârșitul anului trecut și acuzându-i de trafic de minori în formă continuată. În plus, cel care și-a exploatat sora este vizat și de infracțiunea de act sexual cu minor, cu referire la o altă fată care practica prostituția.

În instanță, cei doi și-au recunoscut faptele, deși, inițial, în fața procurorilor au negat categoric.

Recent, prima instanță, respectiv Tribunalul Brăila, a pronunțat sentința în dosar: 5 ani și 6 luni pentru bărbat și 3 ani și 8 luni pentru femeie.

DEBRAILA.ro vă prezintă în exclusivitate detaliile dosarului

Judecator: „A înţeles să o traficheze şi pe propria sa fiică”

Potrivit procurorilor antimafia, tânărul a profitat de starea de vulnerabilitate a surorii sale, pe care, începând cu luna martie 2018, atunci când fata avea doar 14 ani, a început să o exploateze sexual. Mai exact, din 2018 și până în februarie 2020, individul, în mod repetat, i-a căutat clienți pentru întreținerea de relații sexuale contra-cost, a transportat-o în locurile unde se întâlnea cu clienții, a supravegheat-o în permanență și și-a însușit sumele de bani astfel obținute.

În același timp, alte două minore, de 14 și 16 ani, au fost recrutate de individ pentru a se prostitua împreună cu sora sa, atât „la stradă”, cât și la hotel sau la domiciliile clienților, în municipiul Brăila și comunele limitrofe.

De cealaltă parte, mama tânărului, în vârstă de 41 de ani, arată anchetatorii, a înlesnit activitatea de exploatare sexuală a propriei fiice, pe care o supraveghea telefonic în timp ce se prostitua, își ținea fiul la curent cu privire la „munca” surorii și, nu în ultimul rând, primea o parte din bani. La fel proceda femeia și în cazul unei alte minore, pe care a și adăpostit-o în propria casă, deși, ca și fiica sa, avea doar 14 ani când a început să practice prostituția.

Aproape 175.000 de lei a câștigat tânărul de pe urma practicării prostituției de către sora acestuia.

Tribunalul Brăila i-a condamnat pe fiu și mamă la pedepse de 5 ani și 6 luni de închisoare și, respectiv, 3 ani și 6 luni. În special, în motivare, judecătorul a făcut referire la femeia trimisă în judecată de DIICOT pentru că a pus umărul la exploatarea sexuală a propriei fiice.

„În concret, această inculpată este la primul contact cu legea penală, conform fişei de cazier judiciar. Se reţine însă cinismul inculpatei care a înţeles să o traficheze şi pe propria sa fiică. Ca urmare a comiterii infracţiunii de trafic de minori reţinută în sarcina sa, a obţinut suma de 7050 lei”, a notat magistratul.

Stenograme din dosar

Mama, către fiică: „Cât ai făcut, fă?” / Fratele: „Stai acolo în p*** până la 7 jumate”

Inculpații din dosar au fost supravegheați tehnic, procurorii reușind astfel să dovedească faptul că aveau drept principală îndeletnicire exploatarea sexuală a mai multor minore. Din conținutul stenogramelor din dosar, obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, reiese clar faptul că individul și mama acestuia controlau fiecare mișcare a minorelor și le tratau la fel, inclusiv pe cea care le era soră și, respectiv, fiică.

Tânărul era preocupat mai mereu de câștigurile obținute de fete și le amenința cu bătaia.

28 septembrie 2019, ora 11:13, conversație telefonică:

„Fratele: Merge treaba, fă?

Sora: Merge!

Fratele: Ai făcut ceva?

Sora: Am făcut…

Fratele: Ă…?

Sora: Am făcut, mă!

Fratele: „X” (n.r. altă minoră) cât are?

Sora: Bă, lasă-mă…, nu ştiu cât are!

Fratele: Ia, întreab-o!

Sora: Unu jumate!

Fratele: Hai acasă!

Sora: Bine, mă, hai!

Fratele: Hai, repede, acuma!”

18 octombrie 2019, ora 22:27, conversație telefonică:

„Fratele: Fă, ce morții tăi nu răspunzi?

Sora: Am treabă! (n.r. termen folosit în situațiile în care întreținea relații sexuale)”

1 octombrie 2019, ora 18:30, mesaje:

Mama: „Cât dracului mai stai fă?”

Fiica: „Păi nu a sp omu să stau până la 7”

Mama: „Aaa și cât ai făcut fă?”

1 octombrie 2019, ora 18:45, mesaje:

Sora: „Bă eu vin acasă”

Fratele: „Dece fă stai acolo în p*** până la 7 jumate”

Sora: „Da am încheiat dracu de frig aici”

Fratele: „Nu mai mori jumătate de oră”

Sora: „Ce să intelgi tu mă. Că așa faci mereu”

Fratele: „Stai în morți tăi”

Sora: „Nu vezi că sa inserată afară”

Fratele: „Nu văd la 7 jumate vi’

Sora: „Bv ție asta merit”

Fratele: „Lasă să vezi ce meriți când vi acasă”

Sora: „Ce merit mă”

Fratele: „Lasă că vezi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *