Schimbare a vremii: vor fi 28 de grade în pragul iernii. ANM anunţă prognoza meteo

Vremea se schimbă, va fi caldă şi astăzi, cu temperaturi de până la 24 de grade Celsius, iar de săptămâna viitoare, chiar mai caldă de atât. Putem vorbi de temperaturi de vară în pragul iernii.

Duminică, prin nord și centru apar ploile. Deja sunt semnalate în zona Moldovei şi se vor extinde pe parcursul zilei și în Maramureș, în Transilvania. Pe spații mai restrânse, se pare că va ploua și prin sudul țării, dar spre seară.

Până atunci, vreme foarte frumoasă în Oltenia, Muntenia, în zona Banatului și Crișana, unde maximele se vor încadra, în general între 20 și 24 de grade.

Rămân temperaturi puțin mai scăzute în nordul Moldovei, la Suceava unde vor fi 17 grade, 16 grade la Brașov și 18 grade la Sibiu.

În Capitală, temperatura va fi de 24 de grade astăzi, aşa că se anunţă o vreme caldă în București. Temperatură asemănătoare și mâine, un cer variabil, dar unele intensificări de vânt pe parcursul zilei.

Luni la amiază vor fi 27 de grade, iar marți termometrele vor înregistra maxime între 16 și 28 de grade, așadar și săptămâna viitoare vremea rămâne destul de caldă în zona țării noastre.

Ziua de mâine aduce vreme foarte caldă în jumătatea vestică a țării, 26 de grade la Timișoara și 23 la Oradea, mai cresc temperaturile și în zona Moldovei, acolo vor fi maxime de 20 până la 22 de grade mâine la Suceava, Iași și Galați.

Prin sudul țării, nu vor fi variații semnificative de temperatură. Aceasta va urca la amiază până la 23 de grade Celsius.

Marți, meteorologii anunță o temperatură de vară în Capitală, 26 de grade. La munte, vremea s-a mai răcorit, comparativ cu ziua precedentă, sunt temperaturi de 12-13 grade pe Valea Prahovei. 12 grade se vor înregistra astăzi și la Rânca, unde cerul va rămâne temporar noros.

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în următoarele patru săptămâni, au anunțat meteorologii.

În săptămâna 24-31 octombrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în vest, sud-vest și la munte.

În săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

În săptămâna 7 – 14 noiembrie temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna 14 – 21 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării, precizează meteorologii, potrivit antena3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *