Femeia care ajuta mame din Botoșani să obțină documente false de angajare pentru a obține indemnizații de creștere a copilului, reținută de polițiști

Femeia care le făcea unor mame din Botoșani documente false de angajare pentru a obține indemnizații de creștere a copilului a fost  reținută de polițiști, joi, de polițiștii suceveni. Lucrătorii de politie din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalitătii Economice au pus in executare un mandat de perchezitie domiciliara în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în care se efectuează cercetări față de 9 inculpați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la înșelăciune, complicitate la tentativă la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals în declarații și uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, 8 inculpați, în complicitate infracțională cu Rachila Grigorean, au încercat să fraudeze bugetul de stat prin obținerea ilegală a indemnizațiilor pentru creșterea copiilor prin depunerea unor documente false de angajare către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Suceava.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore. Ea este implicată și în dosarul în care sunt cercetate și botoșănence, trimis în judecată în iunie 2022,  în care 28 de femei sunt acuzate că  au indus în eroare Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială,  susținând că ar fi îndeplinit condițiile de acordare a indemnizației pentru creșterea copilului, reușind să obțină, folosind adeverințe de venit falsificate emise de două societăți comerciale și adeverințe privind îndeplinirea stagiului de cotizare emise de Casa Județeană de Pensii Suceava. Faptele s-au petrecut în perioada 2016-2021, iar  Grigorean și încă o femeie din Adâncata, ar fi angajat fictiv 30 de persoane, emițând adeverințe de salariat cu date false, care ar fi fost folosite  pentru a obține, în mod fraudulos, indemnizații pentru creșterea copiilor. Beneficiarele acestor indemnizații au fost femei  cu vârste între 25 și 41 de ani, din județele Suceava, Neamț, Iași și Botoșani. Prejudiciul creat bugetului de stat prin activitatea infracțională a inculpatelor a fost estimat în acest caz la 1.397.009 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *