Aparatul din casă care consumă cât 80 de becuri economice. De 20 de ori mai mult decât un telefon mobil

Potrivit studiilor cei mai mari consumatori de energie dintr-o locuință sunt în mare parte electrocasnicele. Mașina de spălat, combina frigorifică și calculatorul se află pe primele locuri, însă acestea nu pot lipsi dintr-o gospodărie. Iată ce aparat din casă consumă cât 80 de becuri economice. Dacă îl folosești mai rar, poți să economisești.

Mașina de spălat este fără îndoialăb, cel mai mare consumator de energie dintr-o locuință. O mașină de spălat cu o capacitate de 5 kilograme consumă aproximativ 0,85 kWh, deci echivalentul, în lei, de 51 de bani per ciclu de spălare. Astfel, în medie, dacă este folosită de opt ori pe lună, costul lunar se ridică la aproximativ 4 lei.

Combina frigorifică este al doilea cel mai mare consumator de energie din casă. Un model standard, cu o capacitate totală de 330 de litri, certificat A+ , consumă 281 kWh/an.

Astfel, într-o singură zi combina frigorifica ajunge să scoată din buzunarul românilor, în medie, circa 45 de bani. La nivelul întregii luni, doar consumul combinei frigorifice ajunge să se ridice la aproximativ 14 de lei.

Aspiratorul și fierul de călcat, utilizate, în medie, pentru o perioadă de aproximativ 15 minute zilnic, adaugă la factură aproximativ 9 lei pe lună.

Nelipsit din multe gospodarii, uscatorul de par consumă 800 de W, însă acesta este determinat de puterea acestuia și de timpul tău de utilizare. Deși puterea uscătorului de păr este în general mai mare, timpul în care folosiți uscătorul de păr acasă nu va fi la fel de lung ca cel al frigiderului sau al aparatului de aer condiționat.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul că va dura mai mult să vă uscați părul sau hainele cu un uscător de păr mai puțin puternic.

Sursa: Cancan.ro

Nimeni nu se aștepta la așa ceva! Motivul halucinant pentru care dascălul din Botoșani și-a ucis concubina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *