La Botoșani va fi înființat un centru de colectare a deșeurilor cu aport voluntar. Investiția este de 4,5 milioane lei

La Botoșani va fi construit un centru în care locuitorii vor putea duce toate deșeurile din construcții, mobilă, baterii, etc. Primăria Municipiului Botoșani se numără printre primele autorități publice locale din țară care au semnat contracte de finanțare pe Componenta C3 – Managementul Deșeurilor din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Joi, în prezența premierului Nicolae Ciucă, viceprimarul Bogdan Buhăianu a semnat alături de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, contractul de finanțare pentru proiectul „Înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar (CAV) în municipiul Botoșani, județul Botoșani”, depus pe această componentă.

„Concret, cu sprijinul acestui proiect în valoare totală de 4,5 milioane de lei, vom putea înființa un centru de colectare separată prin aport voluntar, pe strada I. C. Brătianu. Pentru ca acest centru să funcționeze așa cum ne dorim, trebuie ca și cetățenii să înțeleagă că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să colectăm selectiv deșeurile, contribuind activ la protejarea mediului înconjurător și la procesele de reciclare”, a spus viceprimarul.

Acest proiect va fi completat de un alt proiect depus de Primăria Municipiului Botoșani tot pe PNRR, privind amenajarea a 200 de insule ecologice pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Sediul AJPIS Botoșani va fi renovat. Anunțul făcut de Ministerul Dezvoltării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *