Botoșaniul, printre județele cu cei mai mulți elevi de liceu care beneficiază de „Bani de liceu”

Un număr de 1.278 de elevi sunt beneficiari ai programului național ”Bani de Liceu”. Județul Botoșani se regăsește printre cele cu un număr ridicat de beneficiari, potrivit inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Bogdan Suruciuc.

Potrivit acestuia, Ministerul Educației susține dreptul la educație pentru toți copiii și sprijină financiar acele familii unde există un venit brut lunar sub limita de 1500 de lei pe membru de familie. Liceenii din această categorie socială beneficiază lunar de o bursă de 250 de lei, menită să le asigure acces la educație.

Elevii care iau bursa „Bani de liceu” nu pot beneficia și de bursă socială, potrivit art. 10 din Hotărârea de Guvern nr. 1.488 din 9 septembrie 2004: „Beneficiarii Programului național de protecție socială “Bani de liceu” nu pot beneficia în același timp și de bursă socială”.

Pe de altă parte, ordinul 5.379 din 7 septembrie 2022, cel care stabilește criteriile pentru acordarea burselor școlare, menționează la art. 19 alin. (4) că „elevii care beneficiază de sprijinul financiar „Bani de liceu” sau „Euro 200” pot obține bursă de studiu/ merit/ performanță/ ajutor social, dacă îndeplinesc criteriile prevăzute în prezentul ordin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *