FOTO Un tânăr a vrut să ajungă în Franţa cu paşaportul consăteanului. Polițiștii de frontieră botoșăneni i-au făcut dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un document de identitate care nu-i aparţine, a declarat Tatiana Radu, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În data de 18 octombrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, pasager al unui autoturism cu destinaţia Cehia, un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 26 de ani.

La controlul de frontieră, cetăţeanul a prezentat un paşaport biometric moldovenesc.

Având suspiciuni că persoana prezentă la control nu este una şi aceeaşi cu persoana din fotografia documentului prezentat colegii noştrii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constat că fizionomia feţei persoanei în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fizionomia persoanei din fotografia documentului prezentat, paşaportul  aparţinând unei alte persoane. Totodată, colegii nostrii au descoperit că bărbatul în cauză figurează cu o alertă privind refuzul intrării, emisă de Franţa din iulie 2022. Bărbatul a recunoscut că documentul îi aparţine unui concetăţean de la care l-a împrumutat, considerând că seaman cu acesta, în scopul de a ajune pe teritoriul Uniunii Europene, întrucât are interdicţie de intrare pe spaţiul European, dorind să obţină un loc de muncă mai bine plătit pe teritoriul Franţei”, a spus Tatiana Radu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii falsul privind identitatea şi trecerea frauduloasă a  frontierei de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *