FOTO Ștafeta Veteranilor „Invictus” a tranzitat județul Botoșani. „În numele eroilor neamului românesc, vă predau ștafeta!”

Ștafeta Veteranilor “INVICTUS” de pe traseul roșu a ajuns în data de 17 octombrie 2022, în jurul orei 17.30 în garnizoana Botoșani, la Monumentului Eroilor Botoșăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, fiind așteptată de către Comandantul Garnizoanei Botoșani, locotenent colonel Ovidiu Damian, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, reprezentanții structurilor aparținând ministerului afacerilor interne și de militarii Batalionului 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun”, potrivit unei informări transmisă de Centrul Militar Județean Botoșani.

Momentul încărcat de emoție a fost cel al predării efective a Ștafetei și a Drapelului Tricolor, de către militarii voluntarii din Garnizoana Iași către militarii voluntarii din Batalionului 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun”.

„În numele eroilor neamului românesc, vă predau ștafeta!”, au fost cuvintele care au răsunat în centrul municipiului, cuvinte care au fost urmate de cele ale voluntarului din Botoșani: ”În numele eroilor neamului românesc, preiau ștafeta!”.

Militarii Batalionului 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun” au prelua ștafeta și Drapelul Tricolor care și-a început traseul la București și în dimineața zilei de 18 octombrie 2022 au plecat către Suceava, pentru a ajunge în data de 25 Octombrie împreună cu ștafetele galbenă și albastră la Monumentul ostașului român din Carei.

”Ștafeta Veteranilor”, ediția a IX-a 2022, este organizată de Asociația Invictus România în contextul sărbătoririi, la data de 25 octombrie, a Zilei Armatei României.

În acest an, Ștafeta Veteranilor, ajunsă la ediția a IX-a, se desfășoară din ziua de miercuri, 5 octombrie, până în ziua de marți, 25 octombrie. În Ştafeta Veteranilor sunt implicați peste 500 de atleți care vor alerga mai mult de 3.300 km pe trei trasee naționale, marcate distinct prin culorile Tricolorului.

Punctul terminus al cursei îl reprezintă oraşul Carei, unde voluntarii militari şi civili care iau parte la ştafetă vor ajunge cu Drapelul național pe 25 octombrie, Ziua Armatei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *