Peste 8 milioane de lei alocați pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună din Botoșani

Peste 8 milioane de lei alocați pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună din județul Botoșani. Este vorba de drumurile de interes local din comuna Dângeni, care urmează a fi asfaltate cel mai probabil anul viitor. Primăria Dângeni a lansat licitația pentru stabilirea unei firme care să facă atât proiectarea, cât și execuția lucrărilor din satele Dângeni și Hulub.

Drumurile propuse pentru modernizare au o lungime totală de 5.230 metri liniari, ele urmând a fi proiectate pentru o viteză de 50 km/h. Jumătate din lungimea drumurilor ce urmează a fi modernizate va avea o lățime de șapte metri, iar cealaltă jumătate de cinci metri.

Pe marginea drumurilor vor fi amenajate rigole sau șanțuri betonate. De asemenea, din banii alocați vor fi trasate marcajele rutiere și vor fi montate 60 de indicatoare.

Structura rutieră va fi următoarea:

  • strat de uzură din beton asfaltic BAPC16 în grosime de 4 cm
  • strat de legătură din BADPC 22.4 în grosime de 6 cm;
  • strat de baza din macadam ordinar în grosime de 15 cm;
  • strat de fundație din balast în grosime de 20 cm;
  • strat de formă din pietruire existentă

 

Crimă într-o comună din Botoșani! Un bărbat și-a ucis concubina

One thought on “Peste 8 milioane de lei alocați pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună din Botoșani

  1. Suna frumos Dangeni cu drumuri trainice. Dragi politicieni presedinti, primari, directori, ministri de la voi porneste tot. BAPC16 cu pietris concasat din proiect, se inlocuieste in realitate cu BAPS 22 cu pietris sortat cu pretul mai mic cu 5o% si cu 1-2 cm grosimea stratului mai mica. Lasati proiectantii, expertii , dirigintii de santier, IGS – ul sa-si faca datoria lor sa impuna respectarea proiectelor de drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *