Care sunt principalele avantaje ale asigurarii CASCO

CASCO este un tip de asigurare facultativă pentru autovehicule. Acest gen de asigurare este foarte utilă mai ales în situațiile neprevăzute, cum ar fi accidentele rutiere cu pagube mai serioase. Cu toate că nu este obligatorie, cum este asigurarea de tip RCA, pentru un plus de siguranță este bine să ai și acest tip de asigurare, pentru a putea fi despăgubit în cazul unei situații de accident cu stricăciuni serioase ale propriului autovehicul. CASCO te poate ajuta în mai multe situații, poate unele la care nici măcar nu te-ai gândit. 

Iată care sunt principalele avantaje ale asigurării CASCO și de ce ar trebui să ai și tu una:

 

  1. Te poate ajuta în caz de avarii ale mașinii 

Acest tip de asigurare te poate despăgubi în mai multe situații. Avariile mașinii, minore sau majore, sunt cam cele mai răspândite contexte în care poți beneficia de bani în urma asigurării tale facultative. Dacă vrei și tu să îți faci acest gen de asigurare, poți opta pentru varianta de asigurare CASCO prin Asirom – atenție la tipul de asigurare pe care îl faci, CASCO poate fi la rândul său de mai multe feluri, așa că dacă vrei să stai complet liniștit varianta de Full CASCO ar putea fi exact ce îți dorești. 

 

  1. Te poate ajuta în situația unor fenomene naturale

Cu toate că asigurările de mașini sunt făcute în special pentru avarii și diverse accidente rutiere, există și alte situații în care ți se poate avaria mașina și poți fi despăgubit. Astfel de situații sunt de pildă, fenomenele naturale: furtuni cu fulgere, inundații sau incendii. Dacă mașina ta se află în vreun din aceste circumstanțe și suferă niște daune, acestea pot fi despăgubite prin asigurarea de tip CASCO, în cazul în care acest tip de evenimente e inclus în pachetul pentru care ai optat. 

 

  1. Te poate ajuta în cazul unui furt 

O altă situație neprevăzute ar fi cea de furt. Cu toate că inițial probabil vei apela la poliție pentru a găsi făptașul și a recupera mașina, uneori prin prisma lipsei de dovezi, poliția nu are cum să te ajuta să-ți recuperezi autovehiculul, astfel că trebuie să te descurci pe cont propriu. Anumite tipuri de CASCO oferă despăgubiri materiale și în situații de furt, fie integral al mașinii, fie doar al unor piese. 

 

  1. Te poate ajuta în cazul unor acte de vandalism 

Există și situația nedorită în care mașina ta cade pradă vandalismului, fie că  e din parte unui cunoscut, ori din partea unor străini. Pentru a nu fi în situația de a repara daunele create din propriul buzunar, poți să optezi pentru o asigurare facultativă CASCO, aceasta s-ar putea să îți deconteze parțial sau chiar integral contravaloarea daunelor, astfel că vei fi liniștit și te vei bucura de mașina ta în cea mai bună stare. 

Așadar, asigurarea CASCO poate fi utilă în foarte multe situații. De reținut însă, că există mai multe tipuri de astfel de asigurări și că nu orice asigurare cuprinde toate situațiile prezentate anterior. Depinde și de firma de asigurare și de tipul de pachet de beneficii ales. 

Sursă foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *