FOTO! Zeci de botoșăneni au învățat să acorde primul ajutor de la cadre medicale, de Ziua Europeană a Resuscitării

Ziua Europeană a Resuscitării a fost marcată, duminică, la Botoșani. Zeci de botoșăneni au învățat să acorde primul ajutor de la medicii, asistenții UPU-SMURD și Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, precum și de la paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentri Situații de Urgență Botoșani.

În cazul unui stop cardio-respirator, orice secundă care trece fără ca inima să pompeze sânge poate însemna viață sau moarte. Șansele de supraviețuire cresc dacă se începe imediat resuscitarea. După apelul la 112, fiecare dintre noi poate aplica câteva gesturi simple care să-l salveze pe cel aflat în stop cardio-respirator. Acesta este mesajul transmis, astăzi, în cadrul unei acțiuni organizate de ISU, UPU SMURD și SJA, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, pentru a marca Ziua Europeană a Resuscitării”, informează printr-un comunicat ISU Botoșani.

Acest demers a avut ca scop educarea populaţiei din județul Botoșani în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor, în vederea creşterii numărului de supravieţuitori în cazul unui stop cardio-respirator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *