Un lanț de supermarketuri va reduce temperatura în magazine pentru a face economie la electricitate. Ce alte măsuri mai anunță retailerul

Lanțul de supermarketuri și magazine de proximitate din România, Profi, a anunțat că reduce temperatura din magazine pentru a economisi energie. Un impact considerabil în economisirea energiei va fi resimțit în urma limitării temperaturii din magazinele și sediile Profi, concomitent cu demararea unui plan de curățare și monitorizare a funcționării în condiții corespunzătoare a radiatoarelor și agregatelor de aer condiționat, potrivit companiei.

Prin îmbunătățirea fluxului de aer ce trece prin radiatoare se reduce timpul de funcționare inutilă a compresoarelor acestor echipamente. Profi va lansa si un program de monitorizare a functionarii caloriferelor si aparatelor de aer conditionat din magazinele sale.Consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ și prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor care pregătesc alimente calde, ele fiind unele dintre cei mai mari consumatori de energie, mai transmite compania.

În toate punctele de lucru din rețeaua Profi iluminatul se face cu lămpi LED, cu consum redus, dar chiar și în aceste condiții compania acordă atenție reducerii iluminatului în afara orelor de program.

Compania a anuțat și lansarea unui proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pentru magazinele sale din Șag, Făget, Timișoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, și din alte localități.
Conform oficialilor Profi, proiectul urmează să fie extins la un număr cât mai mare de magazine, după ce vor fi analizate rezultatele diferitelor soluții.

Profi are peste 1600 de magazine in Romania, fiind reteaua de retail cu cea mai mare acoperire geografica din tara. De asemenea, are în jur de 28.000 de angajați, fiind cel mai mare angajator al României, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

Sursa: dailybusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *