Istoria brandului Michael Kors: cum a ajuns un nume atât de dorit și de apreciat

Michael Kors este un creator de modă american care a fost pasionat de modă încă de la o vârstă fragedă. Mama sa crede că are legătură cu expunerea sa timpurie la industria modei prin intermediul muncii sale. La vârsta de cinci ani, Kors a creat rochia de mireasă a mamei sale pentru a doua căsătorie, iar în adolescență, Kors a început să creeze o colecție de haine pe care a numit-o Iron Butterfly.

În 1977 a intrat la Fashion Institute of Technology din New York, dar după numai nouă luni de facultate a renunțat la studii și a început să lucreze într-un butic situat vizavi de Bergdorf Goodman, pe strada 57, unde i s-a oferit un mic spațiu pentru a-și vinde propriile creații.

La scurt timp după aceea, Dawn Mello, directorul de modă de la Bergdorf, l-a descoperit pe Kors, care s-a oferit să le prezinte linia sa de îmbrăcăminte cumpărătorilor de la Bergforf Goodman și, din acel moment, s-a născut colecția sa.

În 1981, a creat marca de îmbrăcăminte Michael Kors, pe care a reușit să o vândă în magazinul Bergdorf Goodman din New York împreună cu partenerul său John Orchulli.

În 1981, Kors și-a lansat linia de modă Michael Kors în magazinele Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Lord & Taylor, Neiman Marcus și Saks Fith Avenue.

În 1983, a primit primul premiu DuPont American Original Award.

În 1984 a organizat prima sa prezentare de modă, în care străluceau hainele de flanelă gri și gulere înalte. În 1985 a fost lansată o linie de îmbrăcăminte din cașmir, iar în anul următor firma a început să producă încălțăminte.

În 1990, a fost lansată o linie vestimentară mai accesibilă, numită Kors Light. A fost creată prima campanie a companiei, cu Christy Turlington în rolul principal și fotografiată de Steven Meisel. În 1992, brandul creează câteva piese pentru garderoba bărbaților.

În 1993 a dat faliment, dar în 1997 și-a relansat marca. În același an a început să lucreze și pentru casa franceză Céline, deoarece contractul îi permitea să continue să lucreze cu propriile modele. Niciun profesionist american în domeniul designului nu fusese vreodată la conducerea unui brand francez, așa că pentru el a fost un uriaș pas înainte.

În 1999, LVMH a preluat controlul asupra a 33% din companie.

Din 1997 până în 2004, Kors și-a combinat activitatea la propriul brand cu rolul de director de creație al Céline. În 2004, plecarea sa de la casa franceză i-a adus o popularitate masivă datorită participării sale la emisiunea americană Project Runway, iar ultima sa colecție, Macadam Sorbonne, a avut un succes uriaș.

În anul 2000, Richard Sinnott a început să lucreze ca designer al liniei de accesorii și a fost deschis magazinul din New York. De asemenea, a fost lansat primul parfum al mărcii, Michael Kors.

În 2001, compania intră pe piața ochelarilor, iar Joan Allen participă la ceremonia de decernare a premiilor Oscar purtând Kors. În același an, compania și-a diversificat gama accesoriilor, creându-și propria linie de genți damă, pantofi, ochelari de soare și curele, îndrăznind chiar să creeze costume de baie, bijuterii, ceasuri și portofele.

În 2002, este lansată o colecție completă de îmbrăcăminte pentru bărbați, iar modelul Carmen Kass este noua imagine a mărcii. Actrița Debra Messing alege o rochie Michael Kors pentru a participa la Premiile Emmy.

În 2003, LVMH vinde licența de parfumuri a mărcii către Estée Lauder și câștigă premiul CFDA pentru cea mai bună colecție masculină.

În 2005, brandul își lansează costumele de baie și linia pentru copii.

În 2006, actrița Jennifer Garner participă la Premiile Oscar într-o rochie Michael Kors. Modelul Heidi Klum participă la Premiile Emmy într-o ținută Kors.

În 2007, Renée Zellweger apare pe coperta din februarie a revistei Vogue USA într-un pulover din cașmir al mărcii. Jennifer Hudson alege un model al brandului pentru a participa la Met Gala.

În 2008, actrița Laura Linney și scenaristul Juno, Diablo Cody, participă la gala premiilor Oscar îmbrăcați în vestimentații Michael Kors. Primul magazin al mărcii se deschide în Europa, la Milano. Designerul face un cameo în serialul Gossip Girl.

În 2009, Michelle Obama poartă Kors pentru un portret oficial la Casa Albă. Actrița din Mad Men, January Jones, alege un model al americanului pentru a participa la gala premiilor Oscar. Angelina Jolie participă la premiera din Los Angeles a filmului Inglourious Basterds purtând un model de geantă Michael Kors.

2010 Comedianta Tina Fey poartă o geantă Michael Kors la Oscaruri. Blake Lively apare în numărul din iunie al revistei Vogue USA purtând un top și un bikini Michael Kors.

În 2011, a devenit publică, devenind cel mai de succes retailer de modă din istoria industriei americane, iar în 2012 a deschis un magazin în Madrid. Printre cele mai populare produse între femeile spaniole, inițial, evident genți damă.

În 2013, Kors a conceput o trilogie de parfumuri: Sporty Citrus, Sexy Amber și Glam Jasmine. Cele trei noi parfumuri fac parte dintr-o nouă colecție de produse de înfrumusețare care include o gamă de machiaj, o gamă pentru corp și o gamă pentru plajă.

În 2017, achiziționează brandul de accesorii Jimmy Choo, făcându-și astfel intrarea pe piața globală a luxului.

La 25 septembrie 2018, grupul american de modă Michael Kors a oficializat achiziționarea casei italiene Versace, evaluată la 2,12 miliarde de dolari.

Printre clienții celebri se numără celebrități și personalități din showbiz, precum Aerin Lauder, Sigourney Weaver, Julianne Moore, Gwyneth Paltrow, Daniela Kuntz și Ivelina Stefanova.

Michael Kors îmbină stilul de viață relaxat al americanilor cu rafinamentul tendințelor europene, rezultând iconicul „American Sportswear”.

Modelele sale sofisticate și luxoase pentru ținutele de zi cu zi i-au adus nenumărate premii, o clientelă de lux și recunoaștere la nivel mondial. Sinonimă cu farmecul, designul atemporal și stilul de viață jet-set, colecția sa include ținute sofisticate și haine de seară, precum și pantofi, genți damă și alte accesorii.

Fără îndoială, Michael Kors, unul dintre cei mai emblematici designeri made in USA, este unul dintre cei mai importanți designeri din lume, iar o geantă Michael Kors este unul dintre cele mai râvnite și apreciate accesorii pentru orice femeie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *