Vine frigul în toată țara! Unde va ninge astăzi

Joi va fi frig în toată țara, anunță meteorologii, iar în unele zone va ninge.

Prognoza meteo în țară

În această dimineață, cerul este variabil în sud-estul țării şi mai mult noros în rest. Local în centrul şi estul teritoriului şi izolat în rest plouă slab.Vântul suflă slab şi moderat. La ora 9 erau valori termice cuprinse între 6 grade la Întorsura Buzăului şi 17 grade la Sulina. Pe arii restrânse în Crişana este ceață.

Astăzi, valorile termice se vor situa sub mediile caracteristice perioadei în nord-est şi vor fi apropiate de acestea în restul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi şi izolat descărcări electrice în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania şi izolat în rest. La altitudini foarte mari vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 21 de grade. În primele ore din interval, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va mai fi ceață.

Prima prognoză meteo pentru iarna 2022-2023

Meteorologii Accuweather au emis prognoza meteo pentru iarna 2022-2023.

Pentru România se anunță precipitații mai însemnate cantitativ cu refacerea deficitului de umiditate. Va fi mai rece în nord, centru, nord-vest, nord-est, așa cum se vede și în estimarea zilelor cu zăpadă.

Vor fi perioade cu temperaturi mai scăzute, dar și ușor mai ridicate decât normalul perioadei.

În mod normal o iarnă poate veni cu 3-4 viscole și intervale de ger, iar temperaturile minime pot coborî până spre -20…-25 de grade în depresiuni, informeaza Antena3

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *