Apelul făcut de un medic ginecolog din Botoșani: Lăsați deoparte rusinea, boala nu va întreabă dacă sunteți pregătită, si uneori, când începe sa va supere, este destul de târziu

Un medic ginecolog din județul Botoșani atrage atenția asupra importanței controalelor de rutine pentru sănătatea femeilor. Doctorul Alexandra Ciobanu, de la Spitalul Municipal Dorohoi, susține că un consult periodic la medic poate salva viața unei persoane pentru că o afecțiune depistată la timp poate fi tratată. Potrivit medicului, „este mult mai ușor sa prevenim decât sa tratam, și ca este important sa nu va neglijați sănătatea”.

„Inspectia si palparea abdominala au evidentiat o formațiune solida, localizata suprapubian, care deforma pielea, de dimensiunea unui pumn, si dura la atingere si mărirea de volum a abdomenului in totalitate, pana deasupra ombilicului, de consistentă dura si sensibil la palpare. Ecografic am depistat o formațiune chistica cu multe septuri la nivelul ovarului drept, de aproximativ 20 cm, cu prezenta de lichid liber in burta si o alta formațiune cu caracter solid și vascularizație intensa localizata subcutanat la nivel suprapubian, de aprox 7 cm. Am recomandat scor Roma, pentru a ma putea orienta asupra caracterului formațiunii ovariene. Am recomandat C.T. abdomino-pelvin cu substanța de contrast. Pacienta a fost îndrumata cu toate investigațiile efectuate către Institul Oncologic Cluj Napoca pentru conduita terapeutica, unde au fost îndepărtate ambele formatiuni, și trimise la examenul histopatologic”, a prezentat cazul femeii doctorul Alexandra Ciobanu.

Ea recomadă tuturor femeilor să solicite ajutor medical atunci când sesisează ceva anormal la corpul lor.

„Solicitați ajutor medical atunci când depistați ceva anormal, lăsați deoparte rusinea, boala nu va întreabă dacă sunteți pregătită, si uneori, când începe sa va supere, este destul de târziu și resursele terapeutice sunt limitate”, este apelul făcut de medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *