Primăria Botoșani vrea să atragă fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt vizate școli și clădiri rezidențiale

În cursul zilei de astăzi au fost depuse noi proiecte privind renovarea energetică a 10 obiective, pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – componenta „Valul Renovării”, cererile de finanțare însumând 12,8 milioane de euro (63,6 milioane de lei), informează printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Potrivit sursei citate, au fost incluse clădiri publice (Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 11, Școala Gimnazială nr. 8 „Elena Rareș”, Sala de Sport din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 8 „Elena Rareș”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 15) și clădiri rezidențiale (Tudor Vladimirescu 11, Calea Națională 89, Calea Națională 55, Calea Națională 79).

Primăria Municipiului Botoșani a mai accesat proiecte pe componenta „Valul Renovării” pentru 9 clădiri publice, în valoare totală de 17,7 milioane de euro chiar la deschiderea apelului, respectiv renovarea energetică a 5 blocuri de locuințe, de 4 milioane de euro.
Acestea nu sunt însă singurele proiecte accesate pe PNRR. Tot prin acest program s-a depus proiect privind achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare, amenajarea de stații inteligente pentru autobuze, piste de biciclete și locuințe pentru tineri provenind din grupuri/comunități vulnerabile (12,5 milioane euro) și construirea a 200 de insule ecologice digitalizate (3,8 milioane euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *