Strigătul disperat al mamei botoșăneanului găsit împușcat. „Ce aflase băiatul meu de v-a fost atât de frică de a trebuit să-l împușcați?”

Mama botoșăneanului găsit împușcat în unitatea militară din Focșani își strigă disperarea pe Facebook. Femeia crede că fiul său a fost omorât pentru că ar fi aflat ceva din cadrul unității. Potrivit acesteia, Andrei Dănilă își luase liber și voia să vină acasă, la Vorona, să stea cu familia, dar nu ar mai fi fost lăsat să iasă pe poartă.

Domnilor roboți fără suflet, stane de piatră îmbrăcate în haine militare de la unitatea din Focșani, ce aflase băiatul meu de v-a fost atât de frică de a trebuit să-l împușcați? De asta l-ați ținut mort până seara? Să veniți apoi cu ajutorul unor publicații de doi lei și niște televiziuni avare după știri cu impact că s-ar fi sinucis. Voi știindu-l pe Andrei foarte bine, ați mâncat vineri la masă cu el și v-a zis că vine acasă, avea două zile libere aprobate chiar de comandant. De ce nu l-ați mai lăsat să iasă pe poartă? De aceea era în haine civile, se schimbase să plece. Pe cine acoperiți domnilor și ne băgați nouă niște baliverne pe care nici măcar un copil nu le crede? Știu că nu o să spuneți adevărul niciodată, dar nu mai încercați să faceți mizerii. Ce ați căutat în apartament la el fără nimeni de față nici măcar proprietarul și fără mandat? De i-ați luat banii băiatului? Poate vreți cumva să încercați să dovediți că s-a sinucis din cauza banilor?”, spune femeia.

Femeia a aflat de tragedie în toiul nopții, când un reprezentant al armatei i-a bătut în poartă să îi aducă cumplita veste, așa cum se face în aceste cazuri.

„Probabil ați crezut că suntem niște țărani inculți și o să vă credem mizeriile voastre?Domnule maior care a-ți venit peste mine la miezul nopții fiind singură acasă să-mi șoptiți că vă pare rău a avut un mic accident și este decedat țin minte că a-ți spus să stau LINIȘTITĂ, că rezolvați dumneavoastră tot. Armata nu a făcut absolut nimic! Ați trimis prea târziu informatorii care stăteau și râdeu în timp ce toată lumea nu mai putea de durere. Să vă spun eu domnilor, Andrei era băiatul meu, dar și fiul satului, al comunei. Toți îl iubeau. Era un băiat deosebit. Mamele văzându-l cum cântă la strana bisericii își alinau durerea și dorul pt fiii lor plecați din țară. Fiii fugăriți tot de voi, sistemul ăsta de rahat. Atât vreau. Nu mai veniți cu mizerii. Spuneți adevărul. Toți cei care îl știți pe Andrei, puneți poze, filmulețe. Să vadă criminalii ăștia că, indiferent de orice motiv, Andrei nu s-ar fi sinucis. Vreau dreptate! Vreau adevărul, nu minciuni! Dreptate pentru Andrei!”, este mesajul femeii.

Militarul, găsit împușcat, s-ar fi sinucis, potrivit unui comunicat al unității militare

Maistrul militar cls.IV Dănilă Andrei, din cadrul UM 01471 Focșani, a decedat sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 20.00, în urma unei răni prin împușcare, în timp ce își întreținea armamentul din dotare. Conform procedurilor, a fost apelat serviciul de urgență 112 dar, din păcate, militarul nu a mai putut fi salvat.

Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate, iar din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri. Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul în vârstă de 22 de ani era necăsătorit, fiind angajat al M.Ap.N. din iulie 2020 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații. La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020 și cu o valabilitate de 3 ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.

One thought on “Strigătul disperat al mamei botoșăneanului găsit împușcat. „Ce aflase băiatul meu de v-a fost atât de frică de a trebuit să-l împușcați?”

  1. Condoleanțe pentru acest copil cu aripile frânte! cei de la tribunalul militar Iași niste corupți!!!! De 3 ani și jumătate mă lupt cu ei că au scos un netrebnic cu basma curată pentru bani!! Niste animale!!! Nu au suflet!! Ar fi in stare sa te bage in pământ numai sa scape ei!! O sa vina timpul să plătească cu vârf și îndesat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *