Pavilion nou de detenție cu 80 de locuri de cazare și punct de primire deținuți la Peniteniciarul Botoșani

penitenciarul Botosani- dinspre spitalul de psihiatriePenitenciarul Botoșani va avea un pavilion de detenție cu 80 de locuri de cazare și punct de primire pentru deținuți. Investiția presupune demolarea unor construcții și construirea unui pavilion nou de detenție și a unui foișor de pază.

Pavilionul nou de detenție va avea un regim de înălțime parter plus 2 etaje. Pentru că investiția propusă se află lângî clădirea Spitalului de Psihiatrie, Administrația Națională a Penitenciarelor, prin Penitenciarul Botoșani, a solicitat și acordul Consiliului Județean

”Consiliul Județean Botoșani, își exprimă acordul de vecinătate solicitat de către Penitenciarul Botoșani în vederea obținerii autorizației de construire/desființare pentru obiectivul de investiții ,,Paviliona nou de detenție cu 80 de locuri de cazare, punct primire deținuți și post control”, susțin reprezentanții Consiliului Județean.

Lucrarea a fost scoasă la licitație, iar acum se pregătește terenul pentru derularea investiției.

Investiţia se ridică la 12,8 milioane de lei şi este suportată din fonduri europene, în baza unui proiect care urmăreşte îmbunătăţirea condițiilor de detenție, îmbunătățirea facilităţilor existente, astfel încât încadrarea în normele şi standardele actuale să răspundă cerinţelor de calitate a fondului construit şi respectiv să se aliniereze din punct de vedere logistic şi funcţional la normele impuse de Uniunea Europeană.

Se măresc spaţiile de detenţie la Penitenciarul din Botoşani. Se alocă 12,8 milioane de lei pentru asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *