5 motive pentru care ar trebui să pleci într-un city break toamna aceasta

Europa găzduiește unele dintre cele mai interesante orașe din lume, iar toamna este cea mai bună perioadă pentru a le vizita, căci vremea este blândă, nu mai este atât de aglomerat, iar prețurile în afara vârfului de sezon sunt extrem de accesibile. Fie că ești pasionat de gastronomie sau de istorie, obsedat de artă sau visezi la o escapadă romantică în doi, iată mai jos 5 dintre cele mai frumoase motive pentru care ar trebui să pleci într-un city break în această toamnă.

 

  • Descoperă arta într-un city break în Veneția

Nu este deloc suprinzător faptul că Veneția este unul dintre cele mai atractive orașe din lume pentru iubitorii de artă și că cel mai bun moment pentru a o vizita este toamna, atunci când are loc Bienala – cel mai mare festival de artă din lume, care are loc odată la doi ani. Bienala este o ocazie excelentă de a descoperi talente în devenire, lucrările noilor intrați în lumea artistică fiind expuse alături de cele ale maeștrilor. În plus, o excursie la Veneția toamna este momentul ideal pentru a experimenta orașul cu toate festivitățile sale, fără aglomerația și haosul din timpul verii.

  • Economisește bani într-un city break în Praga

Dacă îți dorești un city break ieftin în noiembrie, ia în considerare capitala plină de culoare a Cehiei, Praga, cu oferta sa culturală comparabilă cu cea a altor orașe renumite precum Zurich sau Viena, la prețuri de neegalat. Tot în acest sezon, prețul berii scade considerabil, dar dincolo de această mică plăcere vinovată, Praga este un oraș de basm ce merită din plin explorat, cu arhitectura sa gotică și barocă ce se întinde de-a lungul străzilor pietruite sau cafenelele ce rivalizează cu cele din Paris.

Cauți bilete avion ieftine pentru un city break în Praga? Profită de cel mai ușor proces de rezervare a zborurilor prin eSky.ro, cu timp de călătorie optimizat și opțiuni variate de zbor datorită flexibilității datelor și aeroporturilor.

  • Dansează până în zori într-un city break în Sevilla

Recoltarea emblematicelor portocale spaniole începe în luna noiembrie în Sevilla, așa că toamna este anotimpul perfect pentru a admira pomii încărcați cu delicioasele fructe. Însă, odată ce apune soarele, Sevilla se trezește la viață în cel mai fabulos mod cu putință. Aici poți împărți cele mai bune tapas cu partenerul sau partenera ta, apoi puteți merge împreună la un bar tradițional de flamenco, precum renumitul La Carboneria sau micul, dar energicul, Quitapesares, pentru a dansa până la primele ore ale dimineții în stilul pasional al localnicilor din Sevilla.

Young woman walking on the square with Louis column and saint Pierre cathedral on the background in Nantes city in France
  • Fă o călătorie în timp într-un city break în Istanbul

Vestitul punct de întâlnire dintre est și vest, Istanbul, a trecut de-a lungul timpului prin mâinile grecilor, romanilor, venețienilor și otomanilor, care și-au pus amprenta pe arhitectura sa și i-au influențat religia. O multitudine de monumente antice încă rezistă în fața trecerii timpului, ceea ce face ca acest oraș să fie o destinație pentru un city break de vis pentru pasionații de istorie. Vizitează bisericile bizantine împodobite cu mozaicuri romane, ce au evoluat în cele din urmă în moschei otomane, și pune obligatoriu pe lista ta Hagia Sofia, cel mai faimos exemplu în acest sens.

Pentru cele mai accesibile zboruri timisoara către Istanbul, descoperă ofertele de călătorie pe care ți le pune la dispoziție agenția online de turism eSky. Cu eSky ai parte de cel mai simplu mod de a-ți planifica următorul city break în Europa, rezervând zborul și cazarea într-un singur loc. Vei beneficia de acces instantaneu la toate informațiile despre călătoria ta, inclusiv cele referitoare la documentele necesare, reglementări în materie de vize, detalii despre asigurare și unități medicale disponibile, totul din contul tău de utilizator de pe eSky.ro.

Bucură-te de viață pe plajă într-un city break în Dubrovnik

O bijuterie pe coasta adriatică a Croației, Dubrovnik îți oferă ocazia de a petrece cea mai frumoasă vacanță urbană cu plajă din Europa. Soarele din sudul Europei strălucește până târziu în an în acest loc fabulos și vei avea de unde alege în materie de plaje. Descoperă Buza Bar la hotarele calcaroase ale orașului vechi, locul ideal pentru a sta la soare pe pietre și a te răcori în apele cristaline, ca mai apoi să închei ziua cu o băutură reconfortantă, admirând cele mai frumoase apusuri din oraș.

Ai în plan să mergi într-un city break în această toamnă? Rezervă-ți următoarea vacanță pe eSky.ro și pregătește-te de o nouă aventură! Consultă secțiunea Atracții pentru a descoperi cele mai interesante obiective turistice de vizitat sau pentru a rezerva în avans bilete, excursii locale și multe altele. Călătorește comod și în siguranță cu eSky!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *