Bătrânul rănit în explozia de la Botoșani, trimis cu elicopterul SMURD la Iași

Bătrânul de 91 de ani, rănit în explozia care a avut loc joi, în județul Botoșani, a fost transferat cu elicopterul SMURD la Iași. El avea arsuri pe 32% din suprafața corpului. Aeronava SMURD a aterizat pe terenul de la unitatea militară 01189 din municipiul Botoșani pentru a-l prelua pe bărbat.

Bătrânul de 91 de ani a suferit arsuri, iar o bucătărie de vară a fost distrusă aproape în totalitate în urma unei explozii, urmată de incendiu. S-a întâmplat joi, la prânz, în localitatea Roșiori, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze în camera respectivă.

Deflagrația s-a produs în momentul în care bărbatul a vrut să folosească aragazul din bucătăria de vară și a aprins un chibrit. Flăcările au cuprins, aproape instantaneu, mai multe bunuri din interior, dar și tavanul încăperii.
Cu toate că bătrânul a suferit arsuri la picioare și la față, a avut puterea să scoată din interior o butelie care ardea.

Ajunși la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au constatat că ardea întreaga construcție și că există pericolul de explozie, în interior fiind încă o butelie. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Bătrânul a fost preluat de o ambulanță aparținând SAJ și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Medicii botoșăneni au decis transferul său la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com