O nouă categorie de salariaţi de la stat ar urma să primească pensii speciale

Personalul de specialitate juridică în fostele arbitraje de stat ar urma să primească pensie de serviciu (80% din salariul brut plus sporuri), printr-o prevedere extinsă în noua lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor, care este acum dezbătută în Parlament, potrivit senatorului Cosmin Poteraş.

„Există multe surprize neplăcute în legile Justiţiei, dar una dintre ele mi se pare de-a dreptul sfidătoare: pensii speciale pentru avocaţi şi jurişti.

Ai făcut Dreptul, nu contează unde, ai profesat ca avocat sau jurist 25 de ani, nu contează unde, dacă iei examenul şi intri în magistratură, gata, pensie de serviciu: 80% din salariul brut + sporuri. Cu cât e vechimea mai mare, cu atât creşte pensia”, arată senatorul REPER.

„Trebuia corectată de mult, şi nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, acum şi «personalul de specialitate juridică în fostele arbitraje de stat» primeşte pensie specială, cu condiţia să fie judecători, procurori sau pe la Curtea de Conturi când ies la pensie.

Dacă tot s-au apucat, eu zic să schimbe şi Constituţia, să scrie negru pe alb că în România retroactivează legea penală mai favorabilă şi examenul de intrare în magistratură”, a menţionat senatorul.

Sursa: presshub.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *