Jocuri distractive de jucat la o plimbare în familie

Plimbările în familie sunt o ocazie excelentă de a ieși afară și de a fi activi, de a-i face pe copii să alerge în aer liber și fără ecrane. Dar dacă ai nevoie de un mic stimulent pentru a-i atrage la plimbare, atunci jocurile și o mică competiție pot fi de mare ajutor.

Aceste jocuri pentru copii distractive de jucat la o plimbare în familie nu au nevoie decât de puțină imaginație și creativitate! Iată câteva jocuri pentru copii amuzante de jucat la o plimbare în familie.

Jocuri pentru copii: 1. Spioni

Unul dintre jocurile clasice de jucat la o plimbare în familie este și unul simplu de început. Persoana care spionează trebuie să aleagă ceva și să le spună celorlalți „Spionez cu ochiul meu mic, ceva care începe cu „i” (de exemplu, iarbă), iar restul jucătorilor trebuie să ghicească ce au spionat. Persoana care ghicește corect va fi următorul spion.

Jocuri pentru copii: 2. Animale Vegetale Minerale

Jucătorii se gândesc pe rând la ceva. Ei le spun celorlalți jucători dacă este animal, vegetal sau mineral, iar ceilalți trebuie să pună întrebări pentru răspunsuri de tip Da/Nu, doar pentru a încerca să restrângă ceea la ce se gândesc. Cel care ghicește devine persoana care se gândește la următorul lucru.

Jocuri pentru copii: 3. Cine sunt eu?

În acest joc, primul jucător se gândește la cineva, iar restul jucătorilor trebuie să ghicească cine este. Aceștia pot pune doar întrebări cu răspunsuri de tip Da/Nu. De exemplu, sunt din familia noastră? Îi cunosc personal? etc. Din nou, cel care a ghicit va fi următorul Cine sunt eu?

Jocuri pentru copii: 4. Vânătoarea de comori

Vânătoarea de comori este foarte amuzantă pentru plimbări, este o listă de obiecte pe care jucătorii trebuie să găsească tot ce se află pe listă în timpul plimbării. Avem o mulțime de unde să alegem, inclusiv vânători de comori cu tematică de iarnă, toamnă, primăvară, natură și plajă, care pot fi descărcate și/sau tipărite.

Jocuri pentru copii: 5. Urmează-l pe lider

Cineva este „liderul” și decide cum va merge toată lumea în următoarele două minute sau cinci minute dacă vrei să fie mai lung. De exemplu, țopăind pe un picior, sărind ca un cangur sau o broască, etc.

Jocuri pentru copii: 6. Ghicește ce e

Pune în buzunar ceva mic care să încapă în mână. Când începi plimbarea, poartă acel lucru în mână și copiii trebuie să ghicească ce este. Ai putea lua câteva obiecte mici diferite pentru ca ei să ghicească.

Jocuri pentru copii: 7. Vânătoare de comori

Dă-i copilului tău o cutie de cadouri mică și goală sau o cutie de chibrituri, iar el trebuie să o umple cu micile comori pe care le găsește. Ar putea fi o sămânță mică, o floare, o ghindă și așa mai departe. Sau, dacă ești la plajă, o cochilie mică, o pietricică, o bucățică mică de algă etc.

Jocuri pentru copii: 8. Ora de colectare

Începe o colecție de lucruri similare, de exemplu:

  • ghinde
  • frunze interesante de diferite forme și culori
  • crenguțe cu o curbură
  • conuri
  • pietre netede
  • conuri de pin
  • cochilii, dacă vă aflați pe plajă

Jocuri pentru copii: 9. Drumeție cu aruncarea monedei

Ia cu tine o monedă, iar copiii trebuie să decidă dacă stânga sau dreapta se potrivește cu cap sau pajură, apoi, de fiecare dată când ajungeți la o intersecție sau la un punct în care poteca / drumul se desparte, aruncați moneda pentru a o lăsa să aleagă unde mergeți în continuare.

Jocuri pentru copii: 10. Geocaching

Geocaching-ul este ca o vânătoare de comori. Tot ce ai nevoie este smartphone-ul tău și folosești sistemul de poziționare globală (GPS) pentru a te ghida spre comoară. Geocaching îi introduce pe copiii tăi în abilitățile de bază de citire a hărților, precum și îi învață despre latitudine, longitudine și geografie.

Oamenii au ascuns bibelouri și obiecte în diverse locații, pe care tu și copiii tăi puteți ieși să le găsiți. Când găsiți comoara (cache), faceți schimb de obiecte în ea. Așadar, scoateți ceva și puneți ceva care are o valoare similară sau mai mare (de exemplu, jucării pentru copii) înainte de a readuce ascunzătoarea în locul în care a fost ascunsă inițial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *