Atenție la procesul de fermentare a vinului! ISU Botoșani vine cu recomandări pentru cetățeni

Foto: Realitatea md

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani solicită populației atenție la vinul pus la fermentat. ISU vine, astfel, cu mai multe sfaturi preventive, care  nu trebuie ignorate.

Întotdeauna este bine să știm cum putem evita situațiile care ne pot afecta viața sau proprietatea. Spre exemplu, dioxidul de carbon acumulat în spații închise pe timpul fermentării mustului poate cauza intoxicații grave”, menționează ISU printr-un comunicat.

Deși în ultima perioadă nu au fost solicitări în astfel de situații, pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, ISU recomandă să:
nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise; nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare; anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;  verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;  nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă dacă nu aveți echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *