FOTO! Polițiștii, activități cu elevii Liceului ”Regina Maria” Dorohoi

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat, vineri, activități preventive cu peste 100 de elevi ai Liceului ”Regina Maria” Dorohoi, în scopul promovării unui comportament social sănătos, prin informarea acestora cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise.

Elevilor le-au fost prezentate (inclusiv prin vizionarea de materiale video cu caracter preventiv) implicațiile legale ale consumului de droguri și alcool dar mai ales consecințele devastatoare pe care le poate avea asupra sănătății și integrității persoanei.

Tinerii au pus în discuție situații ipotetice care pot conduce la consum, modalități de disimulare a drogurilor, ce se poate face atunci când se cunoaște faptul că o persoană este consumatoare de substanțe interzise, care sunt modalitățile de sprijin pentru consumatorul dependent, cadrul legal de admisibilitate și comercializare a substanțelor în alte țări europene, etc..

Pentru o deplină înțelegere a modului în care consumul de droguri afectează percepția asupra realității, elevii au putut resimți vizual efectele acestor substanțe folosind ochelarii speciali de simulare.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile de acest fel pe întreg parcursul anului școlar 2022 – 2023, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com