De ce Manchester City o să câștige, în sfârșit, UEFA Champions League. Care sunt argumentele englezilor


De când au venit noii patroni la Manchester City în 2008, clubul s-a transformat cu totul. Încet, dar sigur. Nu a venit titlul în Premier League din prima, ci abia după patru ani. Nu a venit un antrenor de clasă mondială la club din prima, ci abia în 2016, la opt ani distanță. Când Guardiola a ajuns la City clubul era în creștere, dar cucerise doar două titluri în opt ani cu noul patronat.

 

În primul sezon al spaniolului pe banca lui City lucrurile nu au mers grozav și titlul nu a venit. Însă Guardiola a beneficiat de timp și de răbdare care să își construiască echipa așa cum și-o dorește, iar asta a adus în cele din urmă rezultate. Trei din ultimele patru sezoane din Premier League, cel mai puternic campionat din lume, au fost câștigate de Manchester City. Au venit semifinale și finale de UEFA Champions League și Cupe ale Angliei.

 

Cu toate acestea, ce a lipsit mereu a fost chiar trofeul UEFA Champions League. Guardiola e conștient că nu l-a câștigat niciodată fără Lionel Messi în echipă, iar City e conștientă că un astfel de succes ar cimenta numele echipei în istoria fotbalului. 

 

Acesta este obiectivul principal:

 

Acesta pare să fie sezonul în care el va fi îndeplinit în cele din urmă – pariază aici pe meciurile din Champions League, dar dacă va fi City implicată, atunci te poți baza pe o victorie a echipei lui Pep Guardiola. Dar ce este acum diferit? De ce poate Manchester City să câștige în sfârșit trofeul mult dorit?

 

Este vorba, în primul rând, de echipa care s-a format în timp. În toate aceste sezoane de când Guardiola este la club, spaniolul a avut timp să își construiască echipa, iar relațiile dintre jucători au devenit din ce în ce mai solide. Asta se vede pe teren și în automatismele create, pasele date din prima și încrederea care există între toți fotbaliști. Fiecare știe ce are de făcut în fiecare moment de pe teren. 

 

Desigur că nu doar asta contează. City a obținut cele mai multe dintre performanțele menționate mai sus fără un atacant veritabil în teren pentru că stilul de joc promovat de Guardiola nu impunea un astfel de jucător. Cu toate acestea, iată că în marea competiție europeană acest lucru s-a simțit și poate că a fost elementul care i-a împiedicat pe englezi să obțină marea performanță.

 

Drept urmare, sosirea lui Erling Haaland va fi decisivă pentru Manchester City. Norvegianul este o forță a naturii și nu pare că poate să fie oprit prea curând de vreo defensivă în lume. Haaland schimbă cu totul complexitatea jocului și o duce pe City la următorul nivel, adică acolo unde avea nevoie să fie ca să poate să facă această performanță remarcabilă. 

 

Așadar, iată care sunt argumentele pentru care Manchester City va cuceri UEFA Champions League în sezonul 2022/2023. Cota de 3.00 este una excelentă de care ai putea să profiți.

 

sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *