Ministrul Sănătăţii, anunţ de ultimă oră despre evoluţia pandemiei de COVID-19 în România. Se revine sau nu la orele online?

Ministrul Sănătăţii a făcut noi precizări privind evoluţia pandemiei de coronavirus în România. Alexandru Rafila a anunţat dacă elevii vor face, din nou, ore online.

Ministrul Sănătăţii, anunţ de ultimă oră despre evoluţia pandemiei de COVID-19 în România. Alexandru Rafila a declarat, vineri, la Bistriţa, că în momentul de faţă numărul cazurilor de coronavirus este destul de mic.

Alexandru Rafila a precizat că nu crede că este în momentul de faţă un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învăţământului online.

”Pentru învăţământul online, solicitarea trebuie făcută la Ministerul Educaţiei, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de faţă un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învăţământului online. În momentul de faţă avem o incidenţă scăzută a infecţiei cu noul cocoronavirus”, a spus ministrul  la Bistriţa, potrivit News.ro. 

Alexandru Rafila a mai spus că formele clinice ale acestei infecţii nu pun probleme deosebite în ceea ce priveşte asistenţa medicală, care de cele mai multe ori este ambulatorie, nu mai este spitalicească.

”Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învăţământul la distanţă, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, a mai explicat ministrul.

Referitor la cazurile de îmbolnăviri de la începutul anului şcolar, ministru a precizat că a auzit diverse speculaţii referitoare la un nou val de viroze.

”Este o situaţie obişnuită, după începerea şcolii. Nu uitaţi că şcoala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus şi a creşterea incidenţei virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenţei medicale”, a precizat ministrul, informeaza RomaniaTV care citeaza News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com