Energia electrică va fi asigurată la Spitalul Județean Botoșani de un furnizor de ultimă instanță

Spitalul Județean “Mavromati” Botoșani a încheiat un contract de furnizare de energie electrică cu un furnizor de ultimă instanță. Este vorba de E.ON Energie România S.A, contractul fiind încheiat pe o perioadă de 12 luni, la prețul de 1 leu/KV.

Unitatea spitalicească risca să stea pe întuneric de la 1 octombrie, după ce niciun furnizor de energie electrică nu s-a înscris la licitația făcută de Spitalul Județean de Urgență. A urmat o renegociere a actualului contract, însă părțile nu au ajuns la un acord, iar la negocierea directă cu furnizorul nu s-a prezentat nimeni.

Conform ordinului ANRE nr.912/2022, furnizorul de ultimă instanță pentru furnizarea energiei electrice este declarat EON Romania SA”, a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Județean ”Mavromati”.

Până la data de 30 septembrie, prețul cu care spitalul a cumpărat curent a fost de 0,77 lei/KV. Furnizorul de ultimă instanță este furnizorul desemnat de către ANRE, în condițiile Regulamentului privind furnizarea de ultima instanta a gazelor naturale si energiei electrice, aprobat prin Ordine ale Președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, care are obligația de a asigura clienților preluați furnizarea gazelor naturale si energiei elelctrice în regim de ultima instanta pentru o perioadă limitată de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *