Ambulanțe private în județul Botoșani. Serviciile de transport medical neasistat, decontate de la 1 octombrie de Casa de Asigurări de Sănătate

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani a încheiat contracte cu două firme care vor asigura servicii de transport medical neasistat. Contractul cu ambulanțele private va intra în vigoare cu 1 octombrie.

Cele două firme sunt din Suceava, însă au deschis punct de lucru și la Botoșani. Potrivit directorului general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani, Alina Mustiață, aceste ambulanțe vor funcționa fără medic și nu vor prelua urgențele prin 112.

Vor fi disponibile pentru anumite tipuri de servicii, respectiv vor efectua transport neasistat, fără medic, transport de la spital la domiciliu pentru bolnavi nedeplasabili, copii cu probleme de autism. Serviciul Județean de Ambulanță va fi cel care va programa traseul, în baza unui protocol. Sunt transporturi programate, nu servicii de urgență. Ne bucurăm că putem pune la dispoziția asiguraților noștri acest tip de servicii medicale, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități, a persoanelor care nu se pot deplasa, la externare, de la unitatea spitalicească la domiciliu”, a precizat Alina Mustiață.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *