Județul Botoșani are nevoie de 19 medici de familie. Localitățile unde sunt posturile vacante

Județul Botoșani se confruntă un deficit de medici de familie, Potrivit Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani, 19 posturi sunt disponibile în medicina de familie din județul Botoșani, din care patru în mediul urban și 15 în rural.

În municipiul Botoșani sunt disponibile patru posturi și câte un post în localitățile: Flămânzi, Adășeni, Blândești, Broscăuți, Concești, Coțușca, Dimăcheni, Drăgușeni, Hudești, Manoleasa, Ungureni, Viișoara, Vorniceni, Călărași și Suharău.

Deși medicul de familie primește pentru început, până la completarea listei cu 800 de asigurați, un salariu consistent pe cabinet, nici așa nu sunt doritori.

Nu sunt medici. Sunt și în municipiul Botoșani posturi, dar nu a venit nimeni. Au plecat medici și au rămas liste de pacienți și ar putea să-și facă liste, dar nu sunt. Dar nici așa nu este o problemă, pentru că la început ei au o convenție cu Casa de Asigurări de Sănătate și sunt plătiți la un număr mediu de asigurați, șase luni, după care le mai prelungim lista”, a precizat Alina Mustiață, director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Venitul pe cabinet așl unui medic de familie cu convenție depășește 10.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *