Rabla 2022 și Rabla Plus 2022. Când începe, care sunt condițiile și cum te înscrii

Programele Rabla și Rabla Plus sunt aproape de a lua startul. Cea mai nouă ediție a programelor Rabla și Rabla Plus pentru persoanele fizice, persoanele juridice și instituțiile publice începe pe data de 30 septembrie, conform datelor dintr-un comunicat al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Banii primiți prin intermediul acestor programe, sub formă de vouchere, pot fi folosiți pentru a obține discounturi la mașini noi. Valoarea reducerilor pe care le primești prin Rabla variază în funcție de tipul vedicului nou, electric, plug-in hybrid sau mild-hybrid.

Programul se va desfășura în perioada 30 septembrie – 25 noiembrie 2022. În acest timp, românii se vor putea înscrie prin intermediul dealerilor autorizați, iar persoanele juridice vor putea depune dosarele de finanțare prin accesarea aplicației informatice puse la dispoziție de AFM.

Conform datelor AFM, bugetele totale care vor fi puse la dispoziţie pentru această etapă se împart astfel: pentru Programul „Rabla Clasic” – persoane fizice, buget de 139.898.500 lei, persoane juridice – buget de 173.300.500 lei, instituţii publice – buget de 15 milioane de lei.

Pentru Programul Rabla Plus – persoane fizice, bugetul este de 115.500.000 lei, persoane juridice – 202.303.000 lei şi instituţii publice – 15 milioane de lei. Aceste bugetele sunt însă de referință, pentru că autoritățile pot suplimenta aceste valori.

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul programelor Rabla și Rabla Plus şi sumele alocate pentru fiecare categorie de solicitanţi sunt disponibile pe site-ul AFM.

Tot la AFM găsești listele cu producătorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu instituţia. Acestea din urmă sunt publicate pe www.afm.ro, la secţiunile programelor Rabla și Rabla Plus, informeaza antena3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *