Reuniune de familie la Regionala de Drumuri și Poduri Iași: Tatăl, fost director și la Botoșani, fiu și noră

Foto ReporterIS

La Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, cel puțin o treime dintre angajați sunt rude. Cel puțin așa a declarat noul director general al instituției care, întâmplător sau nu, îi are ca subordonați pe fiul și pe nora sa. Mai mult, se pare că fiul are un lung istoric de concedii de odihnă și medicale, cu câte două zile lucrate apoi câte una liberă.

Contactat de presa locală pentru a-și exprima un punct de vedere, directorul DRDP, Viorel Zacrețchi, a spus că marea majoritate dintre salariați au devenit rude după ce s-au cunoscut la locul de muncă.

Viorel Zacrețchi a preluat șefia Direcției Regionale de Drumuri și Poduri din Iași după ce a condus peste 10 ani Secția de Drumuri Naționale Botoșani, de unde a fost dat afară. Ajuns în fruntea instituției din Iași, coincidența a făcut ca fiul său și soția acestuia să ocupe și ei câte un post în cadrul societății. În urma acestei situații, se pare că Zacrețchi a declarat că o treime dintre angajații săi sunt rude. Cum anume s-a întâmplat asta? Ei bine, el spune că angajații instituției s-au înrudit după ce s-au cunoscut chiar la serviciu.

Cât despre Alexandru Zacrețchi, fiul actualului director de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri, are un istoric interesant la locul de muncă. Acesta este șef de district de drumuri la Răducăneni, iar Marilena, soția lui, lucrează la Biroul de comunicare al instituției. Un raport legat de concediul său arată că din totalul de 162 de zile lucrătoare din perioada ianuarie-august 2022, Alexandru Zacrețchi a venit la serviciu doar 112 zile. Astfel, la două zile lucrate, una a avut-o liberă, potrivit reporteris.ro.

Conform declarației de avere, Alexandru Zacrețchi deține 2 terenuri în intravilanul Iașului – 504 și 340 mp, dar și o locuință construită în 2018. Are un Volkswagen din 2006, 5 credite în valoare totală de 163.000 de lei scadente până în 2026 și unul prin prima casă, de 305.000 de lei. Salariul net al lui Alexandru a fost de 7.400 de lei.

Toate acestea în timp ce soția sa nu deține o funcție de conducere, iar din acest motiv nu este obligată să își declare averea. Pe ultima declarație de avere a soțului figurează cu un venit anual de 32.000 de lei reprezentând indemnizație de creștere a copilului, scrie Realitatea care citează reporteris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *