FOTO Polițiști prezenți în două licee din Botoșani. Vezi motivul!

În data de 28 septembrie 2022,  poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţi ai  Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava au desfăşurat o serie de activități alături de elevii Liceului ”Alexandru Cel Bun” și de cei ai Liceului ”Demostene Botez” Trușești. 

Activitățile se derulează în cadrul Campaniei Inchisoarea nu este doar între gratii! Libertatea unei victime ale traficului de persoane depinde de alegerile tale,  campanie ce își propune prevenirea situațiilor de risc în ceea ce privește traficul de minori.

Participanților  le-a fost adusă în atenție problematica traficului de persoane în scopul exploatării sexuale, în baza acestuia tinerii primind o serie de recomandări cu privire la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online.

Si siguranţa pe Internet a fost unul din subiectele dezbătute de poliţişti cu elevii din cadrul unităților de învățământ. Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com