Percheziții la sediile unor firme și zeci de persoane fizice. Ce au căutat anchetatorii

149 de percheziții au loc, miercuri, la persoane bănuite de evaziune fiscală, spalare de bani, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și delapidare. La percheziții participă Poliția Română cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, având sprijinul ANAF, Gărzii Forestiere, Jandarmeriei, Inspectoratulului General de Aviație al MAI.

Anchetatorii au descins în municipiul Bucureşti şi în județele Alba , Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Dolj, Harghita, Iași, Ialomița, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Suceava, și Teleorman.
Sunt “vizitați”: 39 de sedii sociale și 57 de puncte de lucru ale unor firme, dar și 33 de domicilii ale unor persoane fizice.

Modul lor de operare s-a constituit în două grupări, în județul Suceava, și controlau 20 de societăți comerciale, cu obiect principal de activitate în domeniul silvic, respectiv „Exploatarea forestieră”, „Silvicultură şi alte activităţi forestiere”, „Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană”, „Tăierea şi rindeluirea lemnului” și „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *