Recensământ al mașinilor pe drumurile naționale din Botoșani. Șoferii vor fi întrebați de unde vin și unde se duc

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași informează că, în zilele de 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, la nivel național se va desfășura un recensământ al mașinilor, iar șoferii vor fi întrebați de unde vin și unde se duc. Studiul se va desfășura pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR SA, inclusiv cele din județul Botoșani, și vizează constituirea unei baze de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocării bugetelor și ajustării strategiilor de dezvoltare.

Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea rutieră din administrarea CNAIR SA. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:
– originea plecării în cursă (ex.: București, Zalău);
– destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);
– scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);
– tipul mărfii (pentru vehicule transport marfă);
– numărul de pasageri (pentru vehicule de pasageri).

DRDP Iași precizează că nu vor fi înregistrate date referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare, informațiile solicitate fiind complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu operatorii, astfel încât acțiunea de colectare a datelor menționate să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

Ancheta de circulație Origine – Destinație se va desfășura în intervalul orar 08:00-12:00 și 14:00-18:00, la nivelul DRDP Iași urmând a fi implicați aproximativ 450 de operatori, aferenți celor 75 de posturi amenajate pe rețeaua de drumuri naționale din administrare.

Plimbarea cu taxi devine mai scumpă la Botoșani. Vezi noul tarif per kilometru, aplicabil din octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *