Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă: Simona noastră este un fenomen. Simona Radiş este David Popovici al canotajului

Foto: Balint Czucz Photography

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că sportivii din lotul naţional au scris istorie la Campionatele Mondiale de la Racice şi a precizat că botoșăneanca Simona Radiş, dublă medaliată cu aur, este „David Popovici al canotajului”.

La Mondiale am scris istorie, am bătut recorduri. Mai întâi, Ionela Cozmiuc a făcut o cursă de senzaţie, apoi la dublu rame masculin băieţii au obţinut un rezultat istoric. Canotajul românesc nu a avut niciodată în istoria lui un campion mondial la dublu rame. Aşa cum nu am avut un campion mondial la dublu vâsle feminin. Eu am 11 medalii de argint, dar niciun titlu mondial în proba de dublu. Dar Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au reuşit această performanţă la 20 şi ceva de ani. Iar Simona Radiş, la 45 de minute după ce a ieşit campioană în proba de dublu vâsle, a urcat în barca de 8+1 şi le-a zis fetelor aşa: ‘Aveţi încredere în mine că eu vă scot campioane mondiale’. Cu câţi sportivi ca Simona se poate lăuda România? Simona noastră este un fenomen. Simona Radiş este David Popovici al canotajului pentru că vorbim tot de apă”, a spus preşedinta.

„Pe mine insuccesul nu mă caracterizează şi iată că azi pot să spun că sunt un preşedinte de federaţie extrem de fericit, chiar cel mai fericit pentru că aceşti copii minunaţi au scris istorie. Eu chiar le-am promis sportivilor că nimeni nu va mai veni fără medalie de la Campionatele Mondiale pentru că este un sentiment minunat. Mulţumesc sportivilor şi colectivului pentru bucuria de nedescris pe care ne-au făcut-o”, a adăugat ea.

România a obţinut patru medalii de aur la Mondialele din Cehia, vineri prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară, sâmbătă prin echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, iar duminică la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu), potrivit Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *