FOTO Tânărul de 23 de ani, din Botoșani, care a transformat agoniseala familiei într-o afacere profitabilă. Vaca de lapte, lozul câștigător din ferma sa

Vaca de lapte este lozul câștigător din ferma unui tânăr botoșănean din Corlăteni. Sectorul zootehnic nu poate exista fără sectorul vegetal! Acest lucru ni-l confirmă tânărul fermier de 23 de ani, Ionuț-Dumitru Sînculei din satul Vlădeni, comuna Corlăteni, județul Botoșani. Acesta are o fermă de bovine, exemplare de Bălțată Românească, Holstein, Black Angus, ovine din rasa Karakul și cca. 180 ha de culturi vegetale.

„Încă de mic am fost înconjurat de utilaje și animale, însă acest lucru era doar un hobby pentru familia mea, până în 2016, când a luat naștere mica noastră fermă de familie! Pe partea de zootehnie deținem un efectiv de 25 de bovine și 200 de ovine! Bovinele în mare parte sunt Bălțată Românească, dar deținem și vaci din rasa Holstein, Black Angus și metiș! Ovinele sunt predominante din rasa Karakul, dar avem exemplare și din alte rase populare la noi în țară! Materia primă și produsele obținute de la animale pleacă direct din curtea noastră, laptele de la vaci îl colectăm pentru altă firmă producătoare de lactate, brânza de la ovine o vindem doar de acasă”, spune botoșăneanul.

În cadrul fermei, deține 180 de hectare, dintre care 150 arendate și 30 proprietate, pe această suprafață cultivă, în mare parte, cultură mare și furaje pentru animale! Gama de utilaje pe care o deține este una diversificată și de ultimă generație, și face față cu brio cerințelor fermei!

„Investițiile în ferma au fost treptate deoarece nu am putut accesa fonduri europene, până la momentul de față, însă pe viitor, după terminarea studiilor de licență din cadrul Facultății de Agricultură din Iași, doresc să mă extind și să accesez cât mai multe fonduri! Viața la țară este frumoasă, dar este și grea, dacă nu ai bunăvoință și răbdare, nu ai să ajungi acolo unde îți dorești!”; mai spune tânărul.

Sursa: Lumea Satului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *