Înfiorător! Un bărbat a amenințat-o pe soția sa că omoară copilul dacă nu se întoarce să stea în relație cu el

Foto: Gorjeanul

Pentru a-şi convinge soţia să se întoarcă acasă, un ieşean a ameninţat-o că-l va ucide pe băiatul cel mic. Femeia s-a întors imediat, dar însoţită de poliţişti. Bărbatul a fost arestat preventiv, iar femeia a cerut protecţia legii, scrie Ziarul de Iasi. Cei doi soţi locuiesc în Deleni, bărbatul muncind periodic în Belgia. La întoarcerea acestuia din străinătate, în familie au început discuţii legate de bani, respectiv de sumele trimise în cursul anului pentru întreţinerea celor doi copii. După o astfel de discuţie, femeia a fugit de acasă, bărbatul rămânând cu copiii. Soţia a reclamat faptul că bărbatul a sunat-o şi i-a spus că dacă nu se întoarce, îl va ucide pe fiul cel mic.

Pentru a fi mai convingător, bărbatul ar fi ţinut chiar un cuţit la gâtul copilului, pe parcursul conversaţiei. Imediat, femeia a sunat la 112 şi s-a întors, pentru a-şi lua copiii. Nu era de altfel primul incident violent recent, femeii şi mamei sale aprobându-se în trecut două ordine de protecţie împotriva bărbatului.

La fel s-a întâmplat şi de această dată, femeia cerând Judecătoriei Hârlău emiterea unui nou ordin. În instanţă, avocatul pârâtului a negat existenţa vreunui act de violenţă comis de bărbat. De asemenea, el a pus sub semnul întrebării filmul evenimentelor, aşa cum fusese prezentat de soţie.

„În urma discuţiilor dintre reclamantă şi pârât cu privire la bani, reclamanta a plecat la mama sa, lăsând la domiciliul comun cei doi copii minori împreună cu tatăl lor. Dacă ea ar fi considerat vreo clipă că minorii pot fi puşi în pericol stând sub acelaşi acoperiş cu tatăl lor, cum de a putut să-i lase?”, a întrebat acesta.

Dimpotrivă, a precizat avocatul, bărbatul dăduse dovadă de un comportament responsabil, ducându-şi copiii la şcoală şi având grijă de ei. Nu îşi ameninţase soţia, ci o rugase să se întoarcă acasă. Bărbatul era de fapt singura victimă, obiect al unei manipulări din partea reclamantei şi a mamei sale.

Apărarea a fost respinsă de magistraţi, aceştia reţinând faptele aşa cum fuseseră prezentate de femeie. Ei au aprobat emiterea unui ordin de protecţie pe durata a şase luni, interval în care bărbatul nu va avea voie să se apropie de soţia sa ori de şcoala în care învaţă copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *