Un tânăr din Botoșani și-a bătut iubita însărcinată până i-a rupt splina. Agresorul și-a primit pedeapsa

Un tânăr de 24 de ani, din județul Botoșani, care, în luna noiembrie a anului trecut, și-a bătut concubina cu atâta cruzime iubita încât femeia a ajuns în stare gravă la spital, cu mai multe leziuni și cu splina ruptă, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Suceava la trei ani de închisoare cu suspendare. Valică – Bobi Istrate, din comuna Hudești, a fost condamnat pentru violență în familie, iar sentința este definitivă.

În primă instanță, botoșăneanul a primit din partea Judecătoriei Darabani o pedeapsă de nouă luni de închisoare sub supraveghere, însă Curtea de Apel Suceava a majorat, luni, pedeapsa la trei ani de închisoare, tot sub supraveghere.

Tânăra de 19 de ani era însărcinată în luna a patra. Cei doi mai au împreună încă doi copii foarte mici, dintre care unul în vârstă de trei ani și unul de doar un an.

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani împotriva sentinței penale nr. 46 din data de 09.05.2022 pronunţată de Judecătoria Darabani în dosar nr. 15/217/2022. Desființează, în parte, sentința penală nr. 46 din data de 09.05.2022 pronunţată de Judecătoria Darabani în dosar nr. 15/217/2022 și, rejudecând: Constată că prin încheierea din data de 29.07.2022 s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infractiunea de violentă în familie, cu referire la infracțiunea de vătămare corporală prev. de art. 199 alin. (1) Cod penal raportat la art. 194 alin. (1) lit. e) Cod penal, în infractiunea de violentă în familie cu referire la infracțiunea de vătămare corporală, prev. de art. 199 alin. (1) Cod penal raportat la art. 194 alin. (1) lit. a) și e) Cod penal. Condamnă pe inculpatul Istrate Valică – Bobi la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de violentă în familie cu referire la infracțiunea de vătămare corporală, prev. de art. 199 alin. (1) Cod penal raportat la art. 194 alin. (1) lit. a) și e) Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. (10) teza I Cod procedură penală.

În baza art. 67 alin. (1) Cod penal, aplică inculpatului Istrate Valică – Bobi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice şi dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 2 ( doi ) ani. În baza art. 65 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, aplică inculpatului Istrate Valică – Bobi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Majorează termenul de supraveghere stabilit în sarcina inculpatului Istrate Valică – Bobi, de la 2 ani la 4 ani, termen care va începe să curgă de la data pronunțării prezentei decizii. În baza art. 68 alin. (1) lit. b) Cod penal, constată că executarea pedepsei complementare stabilite în sarcina inculpatului Istrate Valică – Bobi va începe la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, iar potrivit art. 65 alin. (3) Cod penal, pedeapsa accesorie stabilită va deveni executabilă doar în ipoteza revocării suspendării sub supraveghere şi executării pedepsei principale a închisorii în regim de detenţie.

Constată că inculpatul Istrate Valică – Bobi a fost reţinut şi arestat preventiv de la data de 15.11.2021 până la data de 11.03.2022. În baza art. 241 alin. (1) lit. c) Cod procedură penală constată încetată de drept măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul Istrate Valică – Bobi. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă judecătoria Darabani rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată astăzi, 26.09.2022, prin punerea hotărârii la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, conform art. 405 alin. 1 teza finală Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  879/2022  26.09.2022

 

Monstruos! Un tânăr din Botoșani și-a bătut iubita însărcinată până i-a rupt splina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *