Petiție online semnată de botoșăneni pentru introducerea trenului de noapte direct, Botoșani- București și retur

O petiție online strânge tot mai mulți semnatari din rândul botoșănenilor pentru introducerea trenului de noapte direct, Botoșani- București și retur. Inițiatorul petiției este Ioana Matfeez, redactorul șef Buzz și are la bază mai multe considerente.

Am lansat această petitie pentru că tot vorbind cu elevii și studentii care circula pe ruta Botoșani -București și retur, de la tot mai mulți aud că vor reintroducerea trenului de noapte direct pentru aceasta rută. Am expus mai detaliat motivele in petiție și sper sa fie cat mai multi cei care semnează. In prezent, trenul de noapte amintit are schimbare la Verești unde stai vreo 2,5 ore până vine trenul Timișoara – Botoșani. Groaznic”, spune Ioana.

Iată și alte argumente pentru semnarea petiției:

1. Elevii și studenții beneficiază de gratuitate, respectiv reducere la transportul cu trenul.

2. Transport mai sigur pe căile ferate decât pe șoselele actuale ale României.

3. Pretul întreg al unui bilet pentru ruta Botoșani – București, cu trenul, este mult mai convenabil decât la autocar.

4. Este înfiorător pentru călători să aștepte aproape trei ore în gara Verești, în toiul nopții, trenul Timișoara – Botoșani. Și, de asemenea, un efort uriaș și griji mari pentru părinții elevilor și studenților de a veni in timpul nopții după copii.

5. Trenul de noapte Botoșani – București și retur este necesar având în vedere distanta intre cele doua localități. Păstrarea trenului pe ruta menționată doar in timpul zilei creează pierdere de timp și ineficiența in activitatea calatorului.

Petiția poate fi semnată aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *