Proiectul ”Școală la Cornișa” se prelungește. Încă 470 de elevi botoșăneni sunt așteptați la lecții gratuite de înot

Proiectul ”Școală la Cornișa” se prelungește și va derula în perioada 10-18 octombrie, respectiv 21 noimebrie-21 decembrie. Astfel, elevii din clasele VI- X vor avea posibilitatea să ia lecții de înot gratuite, să facă gimnastică și jocuri în piscina interioară de la Parcul Cornișa, grație unui proiect dintre Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Proiectul s-a derulat într-o primă etapă în primăvară, cu aproape 500 de beneficiari, iar acum se propune prelungirea acestuia pentru 470 de beneficiari.

Elevii vor lua lecții de înot, însă vor avea și un program de gimnastică și de jocuri în apă. Ei vor avea acces, pe lângă piscina interioară, și la bazinul jacuzzi și toboganul unifamilial. Programul ar urma să se deruleze în zilele de luni până vineri, între orele 9.00-18.00, cu excepția, vacanțelor școlare, sărbătorilor legale și a zilelor punți.

Obiectivele proiectului sunt: implicarea elevilor în activități fizice în afara programului școlar, dezvoltarea fizică a acestora, creșterea interesului în rândul elevilor pentru mișcare prin sport, creșterea numărului de elevi care practică înotul, promovarea unui stil de viață sănătos. Proiectul urmează să fie supus spre aprobare în ședința de Consiliu Local din luna septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *