RCA mai ieftin pentru şoferi. Au apărut primele aplicații cu „oferte speciale”

masini in trafic, stiri, botosaniLegea RCA modificată din 8 septembrie poate oferi șoferilor șansa de a achiziționa asigurarea obligatorie la prețuri mai avantajoase decât în mod normal.

O normă emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și intrată recent în vigoare dă posibilitatea firmelor de asigurare și intermediarilor să vândă aceeași poliță RCA la prețuri finale diferite, în funcție de costurile de distribuție, potrivit Economica.net. Este o premieră pentru piața din România. Măsura dă posibilitatea de a achiziționa o poliță de asigurare la prețuri mai mici decât în mod normal.

Achiziția online, mai puțin costisitoare pentru asigurători, va permite cumpărarea unei polițe la prețuri mai mici cu până la 10% decât oferta standard, prin brokeri sau agenți, arată primele estimări.

În curând, pe piață vor fi disponibile nu doar mai multe aplicații prin care clienții își vor putea cumpăra RCA online direct de la asigurător, dar și comparatoare de preț care vor afișa tarifele tututor asigurătorilor, cel mai probabil cu un cost de distribuție semnificativ mai mic decât cel perceput de brokeri, deci la prețuri finale mai mici. Mecanismul funcționează în felul următor. Noua formă a normei spune că: „Indiferent de canalul de distribuție utilizat, asigurătorul RCA practică aceeași primă de asigurare netă de cheltuieli de distribuție, stabilită pe baza criteriilor specifice unui asigurat.”

Norma încă în vigoare spune că: „Indiferent de canalul de distribuţie utilizat, asigurătorul RCA practică aceeaşi primă de asigurare, stabilită pe baza criteriilor specifice unui asigurat.” . Altfel spus, noua normă nu mai face referire la prețul final al RCA, dând libertate asigurătorului să stabilească acest preț în funcție și de cheltuielile pe care le are cu vânzarea. De exemplu, în mod normal, costurile de vânzarea online sunt mai mici decât cele de vânzarea prin brokeri sau agenți propriii, iar asta se va putea tradce în prețuri mai mici pentru achiziția online a RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *