Separatoare de sens cerute de polițiștii rutieri botoșăneni, după accidentul mortal de pe Șoseaua Iașului

Reprezentanții Poliției Rutiere Botoșani vor solicita, din nou, Primăriei Botoșani să delimiteze sensurile de mers pe Șoseaua Iașului. Asta după ce luna aceasta a avut loc accidentul rutier soldat cu moartea unei persoane.

Inspectorul principal Alexandru Ivanov, de la Poliția Rutieră Botoșani, a declarat că o astfel de solicitare a mai fost făcută către municipalitate în urmă cu câțiva ani pentru a preveni accidentele rutiere în zonă, însă nu s-a concretizat.

Prin măsurile pe care le-am propus, nu toate s-au implementat de administrator, dar s-a redus numărul de accidente în municipiul Botoșani. Am avut în 2016 și 2017 trei mortale pe Șoseaua Iașului. am propus acolo separatoare de sens. Nu s-a putut realiza atunci, am redus viteza la 50 km pe oră. Timp de trei-patru ani nu am mai avut niciun accident până anul acesta. Toate au avut ca și cauză pătrunderea pe sens opus, plus alte subcauze. Nu a putut primăria implementa. Anul acesta a fost accidentul mortal, iar încercăm și punem presiuni pentru chestia asta: să găsim o soluție tehnică, dacă nu sunt bani din buget pentru acele separatoare. Dacă sunt foarte scumpe să găsim o soluție să separăm sensurile. Noi considerăm, nu că ne lăudăm acum, am redus foarte mult numărul de accidente și sunt măsuri care se iau în Comisa de sistematizare a municipiului Botoșani”, a afirmat Ivanov.

Potrivit sursei citate, din 2016 și până în prezent, la nivelul municipiului Botoșani numărul accidentelor rutiere grave și ușoare s-a redus cu 70%, în urma măsurilor dispuse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *